دسته‌بندی نشده

دستکاری پلاک خودرو: جرمی با مجازات حبس و توقیف وسیله نقلیه

احسان مومنی، معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ، با تأکید بر اهمیت پلاک خودرو در شناسایی وسایل نقلیه، بیان داشت: پلاک نه تنها به شناسایی مالک و پیگیری تخلفات کمک می‌کند، بلکه در کشف جرائم و حفظ نظم و امنیت معابر نیز نقش حیاتی دارد.

وی افزود: هرگونه دستکاری، مخدوش کردن یا پوشاندن پلاک، شناسایی خودرو و پیگیری تخلفات را دشوار ساخته و زمینه را برای تخلفات رانندگی و رفتارهای پرخطر فراهم می‌آورد. به همین دلیل، پلیس راهور برخورد جدی با این گونه تخلفات را در دستور کار خود قرار داده است.

این مقام انتظامی با استناد به ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی، تصریح کرد: دستکاری یا مخدوش کردن پلاک وسیله نقلیه جرم محسوب شده و مجازات آن ۶ ماه تا یک سال حبس است.

تشکیل قرارگاه ویژه برای مقابله با تخلفات پلاک

مومنی به ایجاد قرارگاه ویژه کنترل و برخورد با تخلفات پلاک در پایتخت اشاره کرد و گفت: در چارچوب این طرح، مأموران مشخصی در نقاط مختلف تهران مسئول شناسایی و مقابله با این تخلفات هستند تا با اجرای قانون، از تضییع حقوق شهروندان و برهم خوردن نظم و امنیت شهری جلوگیری شود.

آمار برخورد با تخلفات پلاک در پایتخت

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ، آمار برخورد با تخلفات پلاک در مهرماه ۱۴۰۵ را تشریح کرد: در این ماه، بیش از ۷۳ هزار مورد تخلف پلاک اعمال قانون شده که ۲۴ هزار مورد آن مربوط به موتورسیکلت‌ها و ۴۹ هزار مورد مربوط به خودروها بوده است.

وی همچنین از رفع اثر بیش از ۲۲ هزار مورد پوشش پلاک در مهرماه خبر داد و افزود: در این موارد، با تذکر مأموران پلیس، پوشش پلاک در محل برطرف شده است.

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ، با ارائه آمار تجمیعی از ابتدای سال تا پایان مهرماه، گفت: در این مدت، بیش از ۲۷۱ هزار فقره تخلف پلاک اعمال قانون شده که ۱۰۸ هزار مورد آن مربوط به موتورسیکلت‌ها و ۱۶۳ هزار مورد مربوط به خودروها بوده است.

وی اضافه کرد: در همین بازه زمانی، حدود ۲۹ هزار مورد از تخلفات پلاک موتورسیکلت‌ها و بیش از ۶۷ هزار مورد از تخلفات پلاک خودروها رفع اثر شده است.

توقیف خودرو در صورت دستکاری پلاک

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ، نحوه برخورد با متخلفان را توضیح داد: در قرارگاه کنترل تخلفات پلاک، برای برخی رانندگان متخلف کلاس‌های آموزشی برگزار می‌شود، اما در موارد دستکاری و مخدوش کردن پلاک، وسیله نقلیه فوراً به پارکینگ منتقل شده و برای متخلف پرونده تشکیل می‌شود تا به مراجع قضایی معرفی گردد.

وی ادامه داد: افرادی که به دلیل دستکاری پلاک به مراجع قضایی معرفی می‌شوند، علاوه بر پرداخت جریمه مربوط به تخلفات پلاک، باید جریمه تخلفاتی را که با پلاک دستکاری‌شده مرتکب شده‌اند نیز پرداخت کنند.

مراحل شناسایی و ثبت تخلفات پلاک

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ درباره مراحل شناسایی و ثبت دانلود ها پلاس تخلفات پلاک توضیح داد: مأموران پس از مشاهده تخلف، آن را با قوانین و مقررات تطبیق داده و برای احراز مشخصات خودرو و راننده یا مالک اقدام می‌کنند. سپس مستندات تصویری تخلف با استفاده از تجهیزات هوشمند ثبت و اطلاعات مربوط به زمان، مکان و مشخصات متخلف در پایگاه داده تعیین‌شده درج می‌شود.

وی افزود: پس از ثبت مستندات، در صورت امکان، پوشش پلاک در محل برطرف و تخلف اعمال قانون می‌شود. جریمه فعلی این تخلف ۷۰۰ هزار تومان است و مأموران نیز صورت‌جلسه مربوطه را تنظیم می‌کنند.

نحوه برخورد با متخلفانی که به کلاس‌های بازآموزی معرفی می‌شوند

مومنی با اشاره به سازوکار برخورد با متخلفانی که به کلاس‌های بازآموزی معرفی می‌شوند، گفت: حضور فرد در کلاس در بانک اطلاعاتی طرح پلاک ثبت می‌شود و در صورت تکرار تخلف، پرونده وی دوباره به مراجع قضایی ارجاع خواهد شد.

وی ادامه داد: در صورت عدم حضور متخلف در کلاس آموزشی، ابتدا به او فرصت داده می‌شود و پیامک یادآوری برای شرکت در کلاس ارسال خواهد شد؛ اما در صورت تداوم بی‌توجهی، پرونده تشکیل می‌شود و شکایت مربوط به پلاک وسیله نقلیه ثبت خواهد شد. در این شرایط، هر زمان فرد برای دریافت خدمات از پلاک وسیله نقلیه استفاده کند، امکان معرفی او به مراجع قضایی وجود دارد.

گزارش تخلفات پلاک از طریق پلیس من و ۱۱۰

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ در پایان با تأکید بر اینکه دستکاری و مخدوش کردن پلاک، جرم و فراتر از تخلف راهنمایی و رانندگی است، اظهار داشت: هدف از تشکیل قرارگاه ویژه این است که تخلفات پلاک به صفر برسد و با کاهش تخلفات حادثه‌ساز و تصادفات، نظم و امنیت به معابر پایتخت بازگردد.

وی از شهروندان خواست، در صورت مشاهده تخلفات پلاک، موضوع را از طریق سامانه «پلیس من» یا تماس با شماره ۱۱۰ و ارسال عکس و مستندات گزارش کنند.